Wat geweldig dat je aanwezig was bij het tweedaagse PINT Festival dat op woensdag 10 mei van start ging bij de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo. We willen je hartelijk bedanken voor je bezoek en het mede mogelijk maken van een fantastisch evenement!

Het PINT Festival heeft al een tijd geleden zijn eerste editie gehad, in België, vóór de coronatijd. Maar nu vonden de organisatoren Dimix en Trotec Laser het hoog tijd om dit evenement opnieuw succesvol op de kaart te zetten. En met jou erbij is dat zeker gelukt!

Een van de meest opvallende aspecten van het festival was de aanwezigheid van studenten van de Universiteit Twente, die buiten bij de ingang stonden opgesteld om te demonstreren hoe de laserapparatuur en (3D)printers van Trotec en Dimix kunnen bijdragen aan innovatie. Ze lieten bijvoorbeeld zien hoe de propellers van een zonne-energieboot gemaakt kunnen worden met behulp van een 3D-printer. Door de bladen afzonderlijk te printen, kunnen ze individueel worden vervangen. Dit is slechts een voorbeeld van de vele manieren waarop technologie ons kan helpen duurzamer en innovatiever te zijn.

De aanwezigheid van de studenten benadrukte ook de sterke band tussen Trotec Laser, Dimix en het onderwijs. Ze willen graag het enthousiasme voor technische vakken onder leerlingen en studenten stimuleren. Deze samenwerking met onderwijsinstellingen draagt zeker bij aan het bevorderen van technische kennis en vaardigheden.

Naast Trotec en Dimix waren er nog meer geweldige bedrijven aanwezig in de Twentse Bierbrouwerij. Glasfolie Suncontrol, Grafityp, softwareleverancier Onyx, MacTac, Appfactory en Graphtec toonden (een deel van) hun producten en diensten. Dit heeft een groot deel van de thema’s van ons tweedaagse, interactieve festival blootgelegd: Innovatie, Educatie, Connectiviteit en Duurzaamheid. We hopen dat je hebt genoten van het ontdekken van nieuwe technologieën en het ervaren van de inspirerende sfeer op ons festival.

Nogmaals, bedankt voor je aanwezigheid!

Aftermovie

Aftermovie SignPro

Fotoimpressie

In de media