Trotec Laser & Dimix slaan de handen ineen en organiseren het PINT(e) Festival op donderdag 26 september a.s. De locatie is het Bierkasteel Van Honsebrouck te Emelgem (BE). De dag zal een festivalsfeer ademen en vooral mooie toepassingen laten zien rondom 7 verschillende thema’s.

PINT(e) Festival

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op het PINT(e) Festival op donderdag 26 september aanstaande. Deze dag zal in het teken staan van nieuwe technologieën & trends, creativiteit & inspiratie en kennisoverdracht & beleving. Naast Trotec Laser en Dimix zijn er diverse partners, waaronder HP, Mimaki, Onyx, Stahls, Smart Folie en Grafityp die tijdens dit festival live demonstraties en workshops geven. Dit alles om u de nieuwste innovaties, toepassingen en trends te tonen.

Thema’s PINT(e) Festival

De festivallocatie wordt ingedeeld in 7 verschillende thema’s. Hieronder vindt u een korte toelichting op elk thema. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar www.pintfestival.com.

 • Duurzaamheid:
  Alle partners van het PINT(e) Festival hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Binnen dit thema zullen de duurzame productiemethodes van de machines aan bod komen, maar eveneens de nieuwste materialen die duurzaam zijn, denk aan pvc-vrije printmaterialen en biologisch afbreekbare graveermaterialen.
 • Digital Printing:
  Binnen dit thema wordt aandacht besteed aan de nieuwe mogelijkheden en bedrijfstakken binnen digital printing, tevens tonen de partners Sihl en Appfactory diverse synthetische printmedia.
 • Print & Cut:
  Binnen dit thema worden de mogelijkheden en voordelen getoond van het combineren van print- en lasertechnologie. Er zal een live demonstratie plaatsvinden van het printen en het lasersnijden met het camerasysteem JobControl Vision. De synergie van deze twee technologieën staat centraal.
 • Fotografie:
  Binnen dit thema worden tips & tricks gegeven over het aanbrengen van foto’s, waar moet je op letten voor een mooie, contrastrijke print? Tevens wordt uitgelegd hoe je een fotogravure kunt maken, een blijvende herinnering.
 • Personalisatie:
  Personalisatie is HOT en winstgevend! Binnen dit thema worden verschillende print- en lasermogelijkheden getoond voor het personaliseren van producten.
 • Textieldecoratie:
  Binnen dit thema wordt aandacht besteed aan de nieuwste textielprinters en –folies, transferpersen en de finishmogelijkheden van lasertechnologie voor diverse textielsoorten.
 • Interior Design:
  Binnen dit thema zullen de print- en lasermogelijkheden op het vlak van Interior Design getoond worden. Partner van het PINT(e) Festival, Smart Folie, zal demonstreren wat privacy folie hieraan toe kan voegen.

Naast de thema’s is het mogelijk om te netwerken, te spreken met diverse experts en deel te nemen aan een tour door het Bierkasteel Van Honsebrouck. Dit alles onder het genot van een bourgondisch hapje en drankje.

Aanmelden PINT(e) Festival

Het PINT(e) Festival opent om 14.00uur en duurt tot 19.00uur. Het festival vindt plaats in het Bierkasteel Van Honsebrouck aan de Ingelmunstersestraat 46, 8870 Izegem (gemeente Emgelgem) te België. In verband met de organisatie is aanmelden verplicht, dit kan via de website: www.pintfestival.com/aanmelden/

Pers is tevens van harte welkom. 
 
 

Over Trotec Laser:

Trotec is een internationale producent van pasklare laseroplossingen met een breed gamma van toepassingen; van lasergraveren en -snijden tot industrieel markeren. De hoge kwaliteit van de uitgebreide lijn van lasergraveer-, lasersnij- en lasermarkeermachines, gecombineerd met de ongeëvenaarde service, hebben Trotec gemaakt tot één van de toonaangevende producenten van computergestuurde laserapparatuur en markeringssystemen. De machines van Trotec zijn in meer dan 90 landen over de wereld verkocht.

Verdere informatie:
Marloes Middelkamp 
E-mail: [email protected]
Tel: +31 (0)535741515
Trotec Laser BV
Tolstraat 21A
7482 DC Haaksbergen
http://www.troteclaser.com

Over Dimix B.V.:
 
Dimix is actief als groothandel in de grafische sector en gekend als ervaren totaalleverancier en betrokken gesprekspartner voor wie de uitdaging van de klant centraal staat. Dimix levert gespecialiseerde printoplossingen, gerelateerde verbruiksartikelen en diensten aan signmakers, professionele reclame productiebedrijven, visueel communicatiespecialisten, lamineerbedrijven, fotolabo’s, repro- & copyshops en nog  vele anderen.
Ook industriële klanten die nood hebben aan professionele printoplossingen voor printing op groot formaat of voor het bedrukken van objecten vinden steeds meer de weg naar Dimix. We bedienen onze klanten in de gehele Benelux vanuit Nederland (Breda) en België (Genk).

Verdere informatie:
Madelon Thijs
E-mail: [email protected]
Tel: +31 (0)76 – 820 08 30
Dimix BV
Minervum 7097
4817 ZK Breda
www.dimix.com