Op 26 september jl. werd de eerste editie van het PINT(e) Festival georganiseerd op de prachtige locatie: het Bierkasteel Vanhonsebrouck te Izegem (België). Het PINT(e) Festival – Partners INew Technologies – is een creatief evenement georganiseerd door Dimix en Trotec Laser B.V., tezamen met diverse partners. ‘We hebben bijna 200 enthousiaste bezoekers mogen verwelkomen, hier zijn we enorm trots op’, aldus Madelon Thijs (Marketing Dimix) en Marloes Middelkamp (Marketing Trotec Laser B.V.).

Programma
Het evenement werd in een festivaljasje gestoken. Er heerste een informele sfeer, waarbij met name de oneindige toepassingen, die mogelijk gemaakt werden door de diverse partners, centraal stonden. ‘Bezoekers hebben dit als heel prettig ervaren. Het draaide niet alleen om de machines, maar het keyword was vooral ‘inspireren’ – mensen zijn huiswaarts gegaan met veel nieuwe ideeën’, aldus Madelon & Marloes (organisatoren PINT(e) Festival).

Zeven thema’s
De Balzaal van het Bierkasteel Vanhonsebrouck was verdeeld in verschillende pleinen die de zeven thema’s vertegenwoordigden: Textieldecoratie, Personalisatie, Digital Printing, Print & Cut, Fotografie, Duurzaamheid en Interior Design.
De vele partners van het evenement: Mimaki, HP, SI’BON, Grafityp, Stahls, Graveeratelier Leer & Meer, Onyx, Appfactory, Sihl en Smartfolie stonden met hun marktkraam en mooie toepassingen op deze pleinen. Bezoekers hebben kennis kunnen maken met alle partners, de toepassingen en de nieuwste materialen op de markt. Dit alles onder het genot van heerlijke streetfood hapjes.

Brouwerijtour                                  
Ook de tour die georganiseerd werd door het Bierkasteel trok veel belangstelling. Deelnemers konden zien hoe o.a. Kasteelbier en Filou bier gebrouwen wordt. In het verlengde daarvan kregen bezoekers ook de mogelijkheid tot het lasergraveren van een Filou bierglas met hun eigen naam erop. Dit viel zo in de smaak, dat Trotec Laser nog diverse glazen gaat nasturen.

Zowel Trotec Laser als Dimix en de andere partners hebben het evenement als zeer positief ervaren en hopen op een vervolg!

Voor een sfeerimpressie van dit creatieve evenement zie: 

Foto’s kunt u hier bekijken.